Blog

Najnovije vijesti

ISEM konferencija

Dana 20.09.2013. godine u prostorijama Američkog ugla (American Corner) u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici, održana je Konferencija na kojoj su prezentovani programi školovanja u Americi, namijenjeni polaznicima II, III i IV razreda srednjih škola iz Crne Gore. Konferenciju je organizovala Agencija za razmjenu srednjoškolaca – International Student Exchange Montenegro (ISEM) u saradnji sa prestižnom Fondacijom International Student Exchange (ISE) iz New York-a, koja je ujedno i najveća Fondacija tog tipa u Americi sa iskustvom dužim od 30 godina i zahvaljujući kojoj već nekoliko godina desetine srednjoškolaca iz naše države borave na jednogodišnjem ili polugodišnjem školovanju u više američkih država.

1

Veliki broj zainteresovanih učenika i njihovih roditelja, bio je u prilici da se upozna sa svim detaljima Programa i dobije odgovore na sva pitanja „iz prve ruke“, kako od predstavnika podgoričke Agencije, tako i od predstavnika američke Fondacije koji je specijalno tim povodom boravio u Podgorici.

Predstavnik Fondacije ISE iz New York-a, saopštio je prisutnima i informaciju da je u konkurenciji od preko 150 Agencija iz čitavog svijeta preko kojih se realizuje ova vrsta Programa, Agencija ISEM iz Podgorice jedna od 3 kojima je za ovu godinu dodijeljena jedna puna stipendija, što predstavlja svojevrstan vid priznanja za rezultate ostvarene u dosadašnjoj saradnji.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo da ćemo naredne godine moći jednom od učenika iz Crne Gore priuštiti besplatno školovanje u Americi. Svi srednjoškolci koji su zainteresovani za stipendiju, potrebno je da najkasnije do 1. decembra tekuće godine našoj Agenciji predaju potrebnu dokumentaciju“, saopštili su predstavnici Agencije ISEM. U saradnji sa američkom Fondacijom, na čiju adresu će istovremeno biti upućene sve do tada pristigle aplikacije, odlučiće se o tome kome će biti dodijeljena stipendija.